SHAKTI SPIKMATTA

Shakti spikmatta är en medicinteknisk produkt avsedd för egenvård, och är baserad på den indiska spikmattan. Tusentals spikar på akupressurmattan skapar ett tryck mot huden och musklerna, och ger hjälp till cirkulation, avslappning, mental skärpa och välmående.

Rygg 

Applicera mattan mot din rygg, piggarna skapar ett tryck mot hud och musklerna, och ger hjälp till cirkulation, avslappning, mental skärpa och välmående. 

Rekommenderad tid: 15+ min

Nacke & skuldror 

Använd din Shaktikudde, eller rulla ihop din Shakti akupressurmatta, för att skapa tryck under nacke och axlar. 

Den här positionen kan vara särskilt användbar då du känner stress och spänningar i kroppen. Dålig hållning vid stående och stillasittande arbete kan resultera i spänningar kring nacke och axlar.

Rekommenderad tid: 10+ min 

Fötter

Dina fötter består av en stor mängd triggerpunkter, vilket gör att en stående position Shaktimatta ger en djup effekt.
Öka cirkulationen ända från fötterna.

Rekommenderad tid: 5+ min

VILKEN MATTA PASSAR DIG?

Här får du en överblick på produkterna samt information om vilken matta som passar dig och din kroppstyp.

Shakti spikmatta - Lång 

Shakti spikmatta - Advanced 

Shakti spikmatta - Original 

Shakti spikmatta - Light 

INSTRUKTIONER TILL SHAKTI SPIKMATTA

Lägg din Shakti spikmatta i sängen eller på annat mjukt underlag. Använd gärna en nackkudde eller hoprullad handduk under mattan, till nacken. Lägg dig bekvämt på mattan så att huden vilar mot piggarna. Slappna av och andas djupt. Om du är extra smärtkänslig kan du i början lägga ett mycket tunt tyg mellan huden och piggarna. 
På så vis vänjer du dig gradvis. 

Spikmatta - Hur ofta och hur länge?

I början kan det räcka med att du ligger 10-15 minuter per tillfälle på din Shaktimatta för att sen öka upp till 20-40 minuter. Det är inte farligt att ligga längre eller om du råkar somna. Använd den när du har tid och lust, gärna varje dag. Avslappning eller lugn aktivitet rekommenderas efter användningen.

Vad är spikmatta bra för?

Du kan använda din spikmatta för att hjälpa kroppen komma ner i varv samt släppa på befintliga spänningar i musklerna som uppstått under dagen. Kroppens tyngd mot piggarna gör att kroppen frigör egna smärtstillande och lugnande ämnen. Spikmattor används för behandling av spänningshuvudvärk, stress, stelhet, sömnlöshet, trötthet och muskelspänningar.

Specifik användning

Ta en stunds allmän avkoppling med Shaktimattan under ryggen. En spikmatta kan också användas på i stort sett hela kroppen. Vid läggdags kan du placera mattan i sängen och lägga dig på den ca 10 min för att komma ner i varv och lägga fokus på din andning. Eller varför inte lägga dig på den på jobbet i pausen?

Rengöring

Vid behov kan du handtvätta din Shakti. Tag först ut skumgummimadrassen och tvätta sedan mattan i ljummet vatten med lite tvättmedel i. Därefter kan den sköljas och hängas upp att dropptorka. Undvik tvättmaskin och torktumlare, då piggarna kan skadas.

Ditt köp stärker kvinnor

"Shaktis hjärta är vår etiska workshop som finns i Varanasi, Indien, där alla produkter är handgjorda. Kvinnorna erbjuds bra lön, bra arbetstider och gratis sjukvård i en glad och trygg arbetsmiljö, Shakti "